SBN Adfahrer Summer sleepFör du ska få en riktigt avkopplande och arbetsfri sommar har vi skapat en lista med 10 saker som är bra att kontrollera att du har fixat innan du lämnar för att få en riktigt ledig och energiskapande semester med massor av sommarfrid ...
 

1. Skriv en to-do lista 3-5 dagar innan din ledighet.
Det här är startpunkten och nyckeln till sinnesfrid under sommaren. Låt listan ligga framme så du kan fyll på ting när du kommer på saker du inte tänkte på först. Skriv ner allt du ska göra, alla du bör ta kontakt med och de saker du planerar för att ta tag i. Överst skriver du sådant som du måste göra innan din ledighet. Var realistisk med hur mycket du kan hinna och gör hellre en enkel plan för de ting du inte kommer att hinna och notera den med några få ord på listan. På morgonen den sista dagen innan din ledighet stryker du de ting du har gjort och gör tilläggsnoteringar på de som du gör efter sommaren. 

2. Planera inför hösten
Troligen har du kvar ting på din to-do lista och sommaren är lång så notera lite mer. Beskriv dem med några extra ord och skriv vad dina planer är för genomförande.  Man glömmer väldigt mycket under lediga semesterveckor vilket är målsättningen så ta det i beaktande och planera för att du glömt. 

3. Informera din Vikarie 
Har du arbetsuppgifter som någon annan måste göra när du är ledig? Säkerställ i god tid att någon gör dem och var tydlig med vad som förväntas (och avgränsningarna i uppgifterna) samt vilka problem som potentiellt skulle kunna uppstå. Målet är att du ska slippa du oroa dig under din semester eller att någon måste ta kontakt för att få information. Delegera tydligt, optimalt och schysst!

4. Gör data tillgängliga
Du är ju ledig men ett utvilat sinne är ofta ett extra kreativt sinne. Plötsligt får du inspiration att hugga in lite på det där långsiktiga projektet som kommer att imponera på hela organisationen. Då är det bra att förbereda så du kan komma åt information.
 
5. Kolla upp din kurs-passord.
Notera ned så du kan komma åt dem från häng-mattan. Du kanske blir du sugen på att lära nytt, gå in på www.sbn.no och lyssna på våra SAP föreläsningar eller kanske på OpenSAP och ta en kurs.
 
6. Uppdatera dina autosvar –  på alla ställen och lägg in semester i din kalender
För att få vara ledig i lugn och ro är ett Out of office-meddelande som informerar om att du har semester och hur länge du kommer att vara borta viktigt. Skriv gärna hur den som kontaktat dig ska gå tillväga om han/hon inte kan vänta. Om du planerar att svara på viss e-post eller på telefon, så skriv att du ringer tillbaka eller liknande.

7. Skriv ned dina lösenord.
Skriv upp och ta med hem i något som du tar med tillbaka när du börjar jobba igen. Kanske i telefonen? Det finns fina program för att spara passord eller så bara i “notes” eller en e-post du skickar till dig själv men gör det smart så bara du vet att dessa noteringar är passord. Det bästa med att ha dem noterade är att du kan börja jobba direkt och slipper försöka få hjälp under semestertider.
 
8. Säkerhetskopiera
Du slipper den onödiga oron för att något kan “hända” med din information under sommaren.
 
9. Städa
Ett rent, välorganiserat skrivbord kommer att ge dig lite extra sinnesfrid och bidra till ett välkomnande lugn när du väl är tillbaka igen. 

10. Njut av din ledighet!
Jämför dina lediga dagar med de allra tuffaste och tråkigaste dagarna i november när allt är stressigt och grått. Det gör att du njuter extra mycket av ledighet, sommar och sol. Kom sen tillbaka, glad och fylld av ny energi – precis som du ska vara efter en semester!  
 
PS: För dig som jobbar i sommar har TACook ett Treasury Management event 3 Juli.
 

När vi kommer tillbaka är det dags för vårt Hackathon, SAP&TCook Innovation Forum i Köpenhamn, vårt besök på Experience Centre i Köpenhamn och vår SBN Conference -

WOW så mycket kul och nyttigt!

Vi gläder oss att ses igen efter sommaren och önskar dig däremellan en riktigt härlig och energi-laddande sommar!

Eva-Maria med team (med ett litt gammelt bilde på oss) Joakim Löves, Bernt Bakken, Didrik Arstad, Cathrine Kjær, EM Fahrer, Martin Brownsword, Thea Nilsen(slutat jobbar på ISS) och Andries van Bruggen
Adfahrer gruppbild
 
 
PS: Denna fina lista har jag i huvudsak kopierat från Binero, ett väldigt trevligt web-hotel vi använder för vissa lösningar.
https://blogg.binero.se/2016/06/9-ovarderliga-tips-en-stressfri-semester/

posted by Eva-Maria Fahrer on 13/06/2018 06:01
Sweden (Head office)

Adfahrer AB
P.O. Box 131
182 12 Danderyd
Sweden
E-Mail: info@adfahrer.com

Norway

Adfahrer AB
P.O. Box 111
0212 Skøyen, Oslo
Norway
E-Mail: info@adfahrer.com


Contact | Imprint
© Adfahrer AB 2019